Ovlašteni smo distributer Parker Hannifin proizvoda
Maksimirska 32
HR-10000 Zagreb

P1F cilindri – ISO 15552 (ISO 6431), VDMA 25462 norma

p1d cilindri

Parker cilindri napredne tehnologije izrađeni su prema ISO 15552 normi (zamjenjuje ISO 6431), te VDMA 24562 standardima za ugradbene dimenzije. Zemlje proizvodnje: Švedska i Njemačka. Poznati kao „Volvo među cilindrima“.

Cilindri dolaze u dvoradnoj izvedbi, magnetiziranim klipom kao standardom, te novom izvedbom zračnih ublaživača udarca.

Dostupni su promjeri cilindra/klipa dimenzija od ø32mm do ø125mm u raznim varijantama:

P1D-S – norm izvedba, premier vrsta ISO cilindara za najrazličitije primjene, sa najširim rasponom ugradbenih i dodatnih elemenata za klipnjaču. Uz nekoliko opcija materijala brtvi i materijala klipnjače, poliuretanske brtve dolaze kao standard, kao i „food grade“ mazivo u tijelu samog cilindra. Dolazi i u EX izvedbi.

P1D-B – osnovna izvedba, gdje nisu potrebni posebni zahtjevi, za jednostavne primjene u industriji.

P1D-C – „Ultra Clean“ izvedba i „Pro clean“ izvedba. Obli dizajn vanjskog tijela cilindra omogućava čist profil, što je predviđeno za prehrambenu industriju, kao i za primjenu na pakirnicama, punilicama, vozilima, te drvnoj industriji. „Pro clean“ verzija ima mogućnost ugradnje senzora.

P1D-T – namjenjeni za širu primjenu. Pomnim i robusnim dizajnom, te kvalitetnom izradom, garantiraju dugotrajnost i ekonomsku isplativost. U potpunosti prema ugradbenim mjerama ISO 15552 (ISO 6431 i CETOP RP52P), omogućuju jednostavnu instalaciju i odličnu mogućnost zamjene na bilo kojem tržištu.

P1D-X – izvedba za vrlo niske i vrlo visoke temperature (-40°C do 150°C) što omogućuju sustavi novih materijala izrade i brtvljenja. Krajnji elementi cilindra i klip izrađeni su isključivo od metala, dok su materijali brtvi i mast unutar cilindra također posebne vrste. Postoji i izvedba sa metalnim strugačem prije same brtve na izlazu klipnjače, kako bi se ista zaštitila, kao i unutarnja strana cilindra.

P1D-L – serija ekstremno kompaktnih cilindara sa mogućnošću zaključavanja klipnjače za najzahtjevnije primjene. Ova verzija omogućava zaključavanje klipnjače u bilo kojem položaju, a može služiti i kao kočnica.

P1D – izvedba sa tandem cilindrima, više položajnim cilindrima, sa prolaznom klipnjačom…